Orahovo ulje i zdravlje

Orahovo ulje i zdravlje

Orahovo ulje bogat je izvor esencijalnih masnih kiselina omega-3 i omega-6 važnih za zdravlje

Orahovo ulje bogat je izvor esencijalnih masnih kiselina omega-3 i omega-6. Masne kiseline omega-3 važan su sastojak membrane moždanih stanica koje osiguravaju prijenos živčanih signala potrebnih za razmišljanje, učenje i pamćenje.

Orahovo ulje potiče proizvodnju melatonina u krvi, hormona koji je odgovoran za dobar san. Blagotvorno djeluje na san, pomaže u smanjivanju stresa, depresije i anksioznosti.
Grgljanje orahova ulja preporučuje se kod slabovidnosti i sive mrene. Jedna žličica orahova ulja grglja se u ustima jednu minutu i zatim se proguta. To se čini uvijek prije obroka. Nakon mjesec dana vid bi se trebao poboljšati.

Orahovo ulje prirodni je balzam i može se konzumirati po 3 x čajnu žličicu na dan ili grgljati u ustima jednu minutu. To je najbolji način za mršavljenje. Pruža osjećaj sitosti još dugo nakon konzumacije.

Konzumacija orahova ulja korisna je za čišćenje krvi i sprečavanje kiselosti u tankom crijevu. Uspješno čisti otrove jer se oni u dodiru s orahovim uljem natalože i putem urina izlučuju iz tijela.

Ulje sadržava vitamin E, koji ima ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa, prirodni je antioksidans i sprečava starenje žila te štiti od bolesti srca i krvnih žila. Masna kiselina omega-3 snižava LDL-kolesterol (loš kolesterol) i povisuje HDL-kolesterol (zdravi kolesterol).