Nož za čišćenje oraha

Orahovac kao lijek

 

Orahovac je delikatesno piće sa obiljem ljekovitih sastojaka.

Orahovac je delikatesno piće blago gorkastog okusa, pomaže u liječenju probavnih poteškoća i bolesti štitnjače. Ovaj domaći ljekoviti liker priprema se od mladih, još ne dozrelih plodova oraha, koji su u tom periodu mekani iznutra i bogati vitaminom C i jodom.

Vitamin C i jod pomažu u slučaju oslabljenog rada štitnjače, a ostali sastojci ublažavaju probavne smetnje kao što su zatvor, nadutost, žgaravica, grčevi i želučane infekcije.

Osim vitamina C i joda, jezgra oraha sadrži više od 50% masnih ulja, nezasićenih masnih kiselina, bjelančevine, aminokiseline, minerale, ugljikohidrate i u manjim količinama vitamine E i B6.

Orahovac je samo jedan od pripravaka koji se može napraviti od ove ljekovite biljke. Osim plodova, za pripremu raznih čajeva i sirupa koriste se listovi, a želite li pripremiti najukusniji kolač, pripremite ga upravo od mljevenih oraha.

Preporuča se da kod želučanih tegoba konzumirate jednu čašicu orahovca u jutro i jednu navečer, dok je preporučena doza za ublažavanje bolesti štitnjače jedna čašica ujutro, natašte.

Orahovac je najbolje piti kada je rashlađen na temperaturu od 0 – 5 °C. Može se konzumirati prije i nakon obroka, a odličan okus daje kada se miješa sa hranom i bezalkoholnim pićima.

Na našem web shopu možete kupiti orahovac pripremljen po originalnoj recepturi na bazi voćnog destilata i plodova oraha.

U ponudi našeg web shopa možete pronaći proizvode orahovac i orahovica pripremljene po originalnoj recepturi na bazi voćnog destilata i zelenih plodova oraha.