Orahovo ulje

49.00Kn (6.50 €)75.00Kn (9.95 €)

Orahovo ulje bogat je izvor esencijalnih masnih kiselina omega-3 i omega-6. Masne kiseline omega-3 važan su sastojak membrane moždanih stanica koje osiguravaju prijenos živčanih signala potrebnih za razmišljanje, učenje i pamćenje.

Orahovo ulje potiče proizvodnju melatonina u krvi, hormona koji je odgovoran za dobar san. Blagotvorno djeluje na san, pomaže u smanjivanju stresa, depresije i anksioznosti.

Ulje sadržava vitamin E, koji ima ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa, prirodni je antioksidans i sprečava starenje žila te štiti od bolesti srca i krvnih žila. Masna kiselina omega-3 snižava LDL-kolesterol (loš kolesterol) i povisuje HDL-kolesterol (zdravi kolesterol).

Očisti

Opis

Orahovo ulje

Hladnim prešanjem oraha nastaje ulje zlatno žute boje visoke kvalitete i hranidbenih svojstava.  

Hladno prešano orahovo ulje svrstava se u grupu ulja visoke biološke vrijednosti jer sadrži visoki udjel nezasićenih masnih kiselina (omega-3, omega-6 i omega-9) te je bogato antioksidantima i protuupalnim tvarima.
Okus orahova ulja je bogat i ugodan, te ga je moguće i korisno upotrebljavati svakodnevno. Može se konzumirati samostalno prije ili nakon obroka, kao dodatak kod pripremanja raznih vrsta umaka, deserata, salata i u drugim vrstama jela. 

Koristi se u prehrambene svrhe kao dodatak jelima i salatama stvarajući poseban okus i užitak pri konzumaciji.

Kod pripremanja hrane dodati u količini prema vlastitim željama.

Kod samostalnog konzumiranja najbolje je uzimati 1 žlicu (cca 30 kapi), 2 do 3 puta dnevno, poslije jela.  


Napomena:
Vrlo je važno da orahovo ulje ne koristite u pripremi prženih jela jer prženjem gubi gotovo sva blagotvorna svojstva

Dodatne informacije

Težina 0.55 kg
Dimenzije 8 x 8 x 20 cm
Veličina

,