Nož za čišćenje oraha

Orahovo ulje

Orahovo ulje

Orahovo ulje smatra se čistačem toksina u organizmu, oživljava imunološki sustav, te ga se preporuča kod kardiovaskularnih bolesti i sprečavanja istih.

Ulje oraha bogato je nezasićenim masnim kiselinama i odličan je izvor omega-3 masnih kiselina. Orahovo ulje sadrži vitamine   B, C, i E,  a od minerala u njemu se nalaze željezo, kalcij, selen, magnezij, fosfor i cink. Ovi minerali su vrlo važni za regulaciju izlučivanja hormona u ljudskom tijelu a to znači da konzumacijom kvalitetnog ulja oraha možete izbalansirati hormone. Npr. dobar hormonalni balans je uvjet za blistavu kožu.

Konzumiranjem orahovog ulja doprinosi se rješavanju problema s jetrom, problematike sa disanjem kod određenih bolesti dišnog sustava te poboljšanom čišćenju jetre. Također, pomaže u smanjuju rizika bolesti srca i krvožilnog sustava, te doprinosi smanjenju razine triglicerida i kolesterola u krvi.

Osobama koje imaju problema s oslabljenom cirkulacijom preporučaju korištenje orahovog ulja. Također, orahovom ulju i konzumaciji oraha neki pripisuju svojstva kojima se može spriječiti pojava tumorskih stanica, a posebno raka dojke kod žena i raka prostate kod muškaraca.

Za orahovo ulje kao prirodno sredstvo tvrde da doprinosi poboljšanom radu mozga i boljem pamćenju a posebno ga se preporučuje kod stresnih situacija, nesanica, za reguliranje krvnog tlaka, održavanje pravilne razine hormona i sl.

U usporedbi sa drugim orašastim plodovima orahovo ulje i plodovi oraha smatraju se jednim od najvaćih antioksidansa.