Nož za čišćenje oraha

Piletina u umaku od oraha

Piletina u umaku od oraha

Očišćeno pile stavite u lonac sa vodom, dodajte po želji soli, češnjaka i mažuran pa kuhajte dok meso ne omekša. Kuhano pile ohladite, odvojite meso od kostiju, pa stavite u zagrijanu posudu. Juhu ostavite sa strane, jer će Vam trebati poslije.

Potopite kruh u vodu, a zatim ga dobro iscijedite i smiksajte zajedno sa orasima. U smjesu kruha i oraha dodajte soli, malo papra, te ponovno smiksajte. Smjesu miješajte dolijevajući pomalo juhu dok ne dobijete gusti umak. Umakom prelijte pileće meso u posudi i pospite crvenom paprikom.

Vaša piletina u umaku od oraha je spremna za posluživanje.

Želimo Vam dobar tek! 


SASTOJCI ZA UMAK:

– pile (oko 1,5 kg)

– voda

– dva prstohvata soli

– 1 češanj češnjaka

– 1 žličica mažurana

– 2 kriške kruha

– 200 grama oraha

– malo papra

– pileća juha

– 1 žličica crvene paprike